Bostäder i Borås bästa läge

OMRÅDET

NÄRA TILL STAD OCH NATUR

Linnea Garden blir ett modernt boende med bekvämt gångavstånd till centrum, samtidigt som området knyter an till den närliggande naturen. Från lägenheterna i Rosendal kan du blicka ut över  vackra naturområden som Kronparken och Stadsskogen. Perfekta för en längre promenad eller snabb löptur. För dig som lever ett aktivt liv har du nära till Solvallsparken samt flertalet gym, tennis- och padelbanor i området. Låt bilen stå och plocka istället fram cykeln ur det gemensamma cykelgaraget. På bara några minuter tar du dig till Akademiska sjukhuset, Ultuna, SLU, BMC och Ångströmslaboratoriet, samt till flertalet institutioner på universitetet. Till Uppsala resecentrum är det endast cirka 10 minuters cykelväg. Men glöm inte bort att stanna upp och njuta av livet i din nya stadsdel. Här i Rosendal finns ett stort utbud av välsorterade matbutiker, caféer och restauranger. 

Barnomsorg

ROSENDAL FÖR BARN

Grindstugans förskola. I Rosendal kommer det att finnas en skola och fyra förskolor. Grindstugans förskola ligger strax intill Kronparken och är byggd med fokus på miljö och hållbarhet, precis som hela Rosendalsområdet.

Rosendals förskola. Med närhet till bland annat Science Park och Akademiska sjukhuset är Rosendals förskola ett attraktivt alternativ för dig som arbetar i närheten. Här arbetar man med visionen att främja barnens nyfikenhet, trygghet och självständighet.

Skolan som växer. Rosendals skola startade 2017 och har idag cirka 100 elever. Alla klasser och elever som börjar på Rosendals skola kommer att gå vidare till den nybyggda skolan i Rosendal, planerad till år 2024.

FRILUFTSLIV

NATUREN RUNT KNUTEN

Kronparken. Grönområdet Kronparken har fått sitt namn från det historiska ordet kronopark, alltså ett område för kunglig jakt. Här kan du vandra bland 350 år gamla tallar på Gula stigen och terrängcykla med din mountainbike i parkens snitslade bana. 

Stadsskogen. En riktig skog mitt i Uppsala. Vandra eller ta en löptur på de mjuka skogsstigarna, ta med cykeln ut på lättrampade cykelvägar eller koppla av med bär- och svampplockning. I Stadsskogen kopplar man enkelt bort vardagen.

Nytt grönt stråk. Med Siegbahnparken och Carlshage binds Rosendal ihop med Stadsskogen och Kronparken. Här bildas ett nytt grönt stråk för aktiva människor, men det skapar också ett spridningssamband som gynnar djur- och insektslivet.

Projektet

Kort fakta

Byggstart Q2 2022

Preliminär inflyttning Årsskiftet 2023-2024

Arkitekt Jakob Schleimann-Jensen/Dreem

Parkeringsplatser 12 stycken i parkeringshus.

Cykelgarage med verkstad
Plats för 125 stycken cyklar exklusive cykelpool.

Växthus 60 m2

Lekplats På innergården finns lekhus med sedumtak.

Mer bofakta